Mitä ovat kulutusluotot?

Kulutusluotot ovat melko suosittu tapa lainata rahaa netistä vuonna 2017, ja miksipä ei. Ne tarjoavat helpon ja erityisesti kätevän tavan ottaa lainaa, ilman että tarvitsee maksaa liikaa kuluja ja korkoja lainastaan. Luottoaminen onkin monesti paljon edullisempaa kuin lainaaminen, vaikka kaikille ei ole selvää mikä ero luotolla ja lainalla oikein on.

Tämän artikkelin tarkoitus onkin selventää hieman luoton ja vipin eroja, sekä kertoa mitä nämä erilaiset kulutusluotot oikein ovat. Vaikeaksi asian tekee monesti se, että kulutusluotot toimivat monissa paikoissa aivan samoin kuin perinteiset lainatkin, mutta toisissa ne taas sitten eroavat selvästi lainoista ja vipeistä. Ero on hyvä selvittää, ennen kuin hakee kulutusluottoa.

Mikä on kulutusluotto?

Ennen kuin voidaan tarkemmin tarkastella kulutusluottoa, on hyvä tietää mitä tarkoittaa itse sana luotto. Luotto on nimittäin eri sana kuin laina, ja monet eivät tiedä että ne eivät tarkoita samaa asiaa. Laina ja luotto eroavat toisistaan yhdellä merkittävällä tavalla, jonka takia ne soveltuvat parhaiten erilaisiin tilanteisiin.

kulutusluotto
Kulutusluottojen avulla sinun ei tarvitse ennustaa rahan tarvettasi etukäteen, vaan voit nostella tarpeen mukaan pikku hiljaa

Kun puhutaan lainasta, tarkoitetaan tilannettaa jotta lainataan kerralla joku tietty summa rahaa. Tämä rahasumma saadaan omaan käyttöön heti, ja jos se on esimerkiksi lainattu netistä, tulee se koko summa sitten suoraan sinne omalle pankkitilille.

Luotto ei kuitenkaan toimi näin. Luottoa on helppo ajatella kun miettii esimerkkinä vaikka luottokortti. Kun sinulle annetaan luottokortti, ei se tarkoita että saisit jonkun pankkitilin, johon laitetaan luottoa vastaava määrä rahaa. Vaikka luottokortti tavallaan toimii näin, ei sinulle koskaan kuitenkaan siirretä tätä koko luotonsummaa vastaavaa määrää rahaa. Sen sijaan saat kortin, jolla on oikeus lainata rahaa luottoa vastaavaan maksimisumman verran. Tiedät kuitenkin, että sinulla ei ole mikään pakko tätä koko summaa ikinä käyttää, etkä myöskään maksa kuluja siltä osalta luottoa, jota et ole ottanut käyttöösi

Sama idea on näissä luotoissa. Luottoa nostaessa saat oikeuden nostaa rahaa aina luottorajaan saakka. Mikään pakko näin ei kuitenkaan ole tehdä. Lisäksi yleensä saat tehdä niin monta nostoa rajaan asti kuin haluat, aivan kuten luottokorteilla voit ostaa useita kertoja, kunnes luottoraja tulee täyteen. Toisin sanoen, kun haet luoton, täytyy sinun erikseen nostaa rahaa sen verran kuin haluat. Sitä ei automaattisesti sinulle siirretä.

Jos nyt sinulla on selvää miten luotto ja laina eroavat, voimme katsella mikä sitten oikein on kulutusluotto.

Kulutusluotto on nimensä mukaisesti luotto, joka on tarkoitettu kulutukseen. Tämä kulutus voikin sitten periaatteessa olla mitä tahansa, koska kulutus on sanana niin laaja. Yleensä kulutusluotto onkin luotto, jonka saa käyttää aivan vapaasti oman mielensä mukaan, ihan mihin haluaa. Termi tarkoittaa enemmän pankista hakiessa, sillä siellä ollaan usein kiinnostuneita mihin lainaa haetaan. Netistä hakiessa tämä ero ei ole mitenkään niin merkittävä.

Kulutusluotot ovatkin siis luottoja, jotka sopivat erityisen hyvin arjen kulutukseen. Koska maksat kuluja vain siitä osasta luottoa jonka olet käyttänyt, voit käyttää rahaa vain tarpeesi mukaan, eikä sinun tarvitse maksaa ylimääräisiä kuluja ylitsejääneeltä summalta. Tässä mielessä nämä luotot ovat parempi vaihtoehto kuin perinteiset lainat, kun tarvitaan rahaa kulutukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *